Här kommer receptet på pepparkakscheesecaken jag gjorde förra helgen :)
Botten:
75 g smör
35 pepparkakor
Fyllning:
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
2 askar philadelphiaost (à 200g)
1 dl kesella
1 dl strösocker
Gör såhär:
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna. Tryck ut i en form med avtagbar kant på ca 1,5 liter. Grädda bottnen i 175 grader i 8-10 min.
Smält den vita chokladen i ett vattenbad och grovhacka den mörka. Blanda philadelphiaost, kesella och strösocker. Tillsätt den smälta vita chokladen långsamt under omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
Häll fyllningen på pepparkaksbottnen och ställ svalt till servering eller frys in och ta ut en timme innan servering.
75 g smör
35 pepparkakor
Fyllning:
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
2 askar philadelphiaost (à 200g)
1 dl kesella
1 dl strösocker
Gör såhär:
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna. Tryck ut i en form med avtagbar kant på ca 1,5 liter. Grädda bottnen i 175 grader i 8-10 min.
Smält den vita chokladen i ett vattenbad och grovhacka den mörka. Blanda philadelphiaost, kesella och strösocker. Tillsätt den smälta vita chokladen långsamt under omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
Häll fyllningen på pepparkaksbottnen och ställ svalt till servering eller frys in och ta ut en timme innan servering.
1 kommentar:
Åh, det där låter bara alldeles underbart gott! Förutom den mörka chokladen, det gillar jag itne alls, men jag kan säkert byta ut till ljus choklad...=)
Skicka en kommentar