onsdag 7 december 2011

Utveckling

Det är så himla kul med bebisutveckling inom alla kategorier :) Om man ser till leken så är det inte bara att ta en leksak och föra den till munnen längre. Nu ska den inspekteras ordentligt, sen slår Tuva den i bordet för att se hur den låter. Man ser liksom hur mer medveten hon är. Språket utvecklas också. Eller ja jollret/lätet, en bebbe på 6 månader (snart) kan inte precis säga ord :) Men mamamama och bababbaa har det blivit en del av, och det är väl förhoppningsvis det som ska utvecklas till ett medvetet mamma och pappa sen :) Tuva är också en hejdundrare på att rulla runt åt alla håll och kanter, och numera när hon ligger på mage är det inte bara grodbensrörelser utan det är försök att komma upp på knä. All utveckling är så rolig och var ålder har sin charm. Och hur mysigt det än är med den nyfödda-bebis-tiden så är jag glad att den är förbi. Jag tror man känner så mer efter att ha fått två eller fler barn. Ju större barnet blir ju roligare blir det. Det är liksom helt fantastiskt med en 3,5 åring också! Fast tiden behöver ju inte gå för snabbt :)

Svängde inom BVC för att väga och mäta Tuva. Hon väger numera 8150 g (+ ca 200 g) och om jag mätte rätt så är hon 67 cm lång. Hon har växt i kapp vikten lite då, sist var hon 64,5 cm och det var inte så många veckor sen. Fortfarande en rejäl klump :)

1 kommentar:

Ilda - En Fotogalen Mamma! sa...

Håller med dig, utvecklingen som dessutom rusar förbi hur fort som helst är något bland det bästa i bebis perioden. Och oj så stolt man är ^^

Sv: Tack så mycket!! =)