fredag 31 augusti 2012

Hemma!

Borta bra men hemma bäst, som alltid :) Vi har haft en underbar vecka på Kreta iaf. Åkte dit tidigt förra torsdagen och hem sent igår (landade 01.15) så det blev 8 hela dagar. Solen gömde sig bakom ett moln ungefär 2 timmar på alla dessa dagar, annars har det alltså varit strålande solsken och varmt och härligt. Hotellet var jättefint och väldigt barnvänligt. Sen hade vi inte många meter till stranden, men det var röd flagg några av dagarna pga av blåst. Så dagarna har spenderats vid poolen och på stranden helt enkelt. Vi tog en utflykt till vattenlandet i Chania också, mycket uppskattat av småttingarna :) Vi har alltså haft det lugnt och skönt (så lugnt och skönt man kan med två nyfikna ungar) och ätit och druckit gott.

Båda barnen är riktiga vattendjur och har verkligen badat så mycket det bara går. Hotellet hade en barnpool som var 30cm djup och med två rutschkanor samt en barnpool som var 50cm. Så det uppskattade Tuva, och Moa också såklart. Tuva dök ju själv och sprang runt, som sagt ett riktigt vattendjur. Fast hon springer lika gärna omkring på land och charmar folk och kollar in allt som går att kolla in :)
Förutom de två barnpoolerna fanns en 1,20m djup pool och en annan som gick från väldigt grunt till 2,36 m. Moa gillade som sagt barnpoolerna, men helst hoppade hon från kanten i det djupa. Sen simmade hon själv tillbaka, utan något som helst hjälpmedel (armpuffar, badring osv). Duktiga tjejen! Hon kan simma ganska långt faktiskt, dock inget "riktigt simsätt". Mer som hundsim som ibland kan liknas frisim, men det kan kvitta just nu. Bara hon kan själv, så får hon lära sig ordentligt efterhand på simskolan. Jag tror inte det blir något problem, för hon kan simma bröstsim hyfsat. Hon bara tror att hon inte kan.
Nere vid stranden fanns en annan pool och vid den fanns en trampolin. Tror ni Moa gillade att springa på den och kasta sig i vattnet eller? :)
MYCKET MYCKET LYCKAD SEMESTER!
Men nu är det tillbaka till vardagen. Vi har packat upp allt och nu ska det köras ett x antal maskiner tvätt. Kyl och frys är påfyllt. Resten av dagen blir relativt lugn. Skönt att veta att man är ledig hela nästa vecka också :)

1 kommentar:

Ida och Kasper sa...

Låter underbart! Vilket hotell besökte ni? Har du några foton att lägga upp?