tisdag 8 februari 2011

Barcelona

Åter till vardagen efter en underbar helg i Barcelona :) I lördags lyfte planet som sagt 7.10 och redan vid lunch var vi framme vid hotellet. Eftersom man inte fick checka in förrän 15.00 drog vi ut på shoppinggatan och strosade runt. Fikade jättegott och njöt av fint väder. Ca 17 grader och strålande sol. Många butiker resulterade i lite shopping, mest till ungarna :) Sen checkade vi in och tog det lugnt en stund på rummet. Det var rätt långt till arenan, Camp Nou, men vi tänkte gå så vi fick se staden samtidigt. Vi höll ett väldigt lungt och skönt tempo så det tog ca 1 timme att gå dit. Vi käkade god pasta på en mysig restaurang innan det var matchdags. Vi var jättenöjda med platserna och väl där var det verkligen en nyp-mig-i-armen upplevelse. Fantastisk stämning, underbar fotboll och helt galet med 3-0 vinst efter hattrick av Messi. Riktigt mäktigt!

På söndagen gick vi upp vid 9 och käkade frukost. Sen hoppade vi på en turistbuss och fick sett lite berömda byggnader och annat som "bör ses" innan vi hoppade av vid Camp Nou. Vi tog en tur i den stora Barcashoppen och blev några hundralappar fattigare :) Sen tog vi oss en god fika innan vi fortsatte turen på turistbussen. Vädret på söndagen var dessutom 23 grader och sol. Lovley :) Sen var planen att shoppa, men till vår förvåning hade affärerna stängt på söndagar. Så vi tog en tur ner mot hamnen, och längs promenaden fanns stånd och mimare och annat smått och gott så det var riktigt mysigt. Sen blev det tapas innan vi hoppade i säng ganska tidigt.

Upp vid 7 på måndagen, käkade frukost och tog oss till flygplatsen där vi shoppade lite innan planet tog oss hem. Hem till vår älskade lilla trollunge som vi saknade hur mycket som helst. Men som hade haft det hur bra som helst hos mormor och morfar och varit snäll hela tiden :)

Summa kardemumma: en underbar weekend!

Lite foto ska ni förhoppningsvis kunna se här :)

Inga kommentarer: