torsdag 24 februari 2011

Badrummet

Vårt fuktskadade badrum är mer eller mindre klart! Ska bara målas lite i taket och sättas dörrlister. Vi är supernöjda! Plattsättarna gjorde som jag tidigare nämnt ett jättebra jobb, men sen var vi naturligtvis tvungna att få problem med vvs-firman. Som om det inte räckte med en fuktskada... Vi valde en firma med gott rykte, även om vi fick vänta några veckor på att dom kunde komma. Dom skickade nåt blåbär som uppenbart inte varit i branschen särskilt länge. Det blev lite småfel här och där, och värt att nämna är att han inte satte packning på ett av ställena och gjorde nåt fel som innebar att det läckte lite vatten från rören. När vi hörde av oss om det hade vi redan pratat med dom om vasken. Vvs-killen hade satt vasken först och uppenbarligen inte mätt. Under vasken ska en pelare sitta som ska gå ihop med vasken. Men den gick ju inte ändå upp för vasken satt för högt. Inte så särskilt snyggt. Sen var vi ändå tvungna att rycka bort pelaren för att komma åt där det läckte och saknades packning. Så dom fick stå för ett snyggare rör som sitter där och skickade dessutom en rutinerad kille som fixade till det. Fast det tog honom två gånger... Men nu så, nu jävlar har vi ett grymt snyggt badrum :)



Nya duschdörrar, ny toalett och ny dusch. Allt från Bauhaus.

Naturstenar, tips från plattsättarna. Vi ångrar oss inte :)



Sen var det ju det här med säljaren också... Det visade sig att hon har lagen på sin sida och inte är skyldig att stå för nåt. Det var upp till oss att ta hit en besiktningsman innan kontraktskrivning. Hade vi verkligen ingen aning om. Borde inte mäklare informera om sånt? Iaf så tyckte mäklaren att hon borde betala lite, ur en ren moralisk synvinkel. Hon var trots allt hemma när fukten upptäcktes. Så säljaren var tillmötesgående och sa att hon kunde bidra med något. Men två dagar senare ringde hon och ångrade sig. Hon hade samma problem hemma (blir man inte mer sympatisk då?) och fukt i källaren och allt vad det var. Men detta visste hon ju faktiskt när hon gick med på att betala en viss del. Hon hade inte behövt ge oss hopp om att få viss ekonomisk hjälp helt enkelt. Nåja, nu är detta ur världen.
Igår var det minisim och eftersom vi missade förra veckan pga Moas kräksjuka så var hon helt lyrisk. Underbart att se :) Och igår var hon otroligt duktig. Sprattlade själv när hon hade en platta (annars brukar man få hålla under till), och var mer villig än vanligt när det gäller dykning. Dök fram och tillbaka under en ring och dök även ner efter ringar på bottnen. Har verkligen inte ångrat en sekund att vi började simma med henne. Det är verkligen något jag kan rekommendera! Sen är det såklart ett plus att det är varmt och skönt i bassängen, framförallt nu på vintern :)

1 kommentar:

Josefine sa...

Åh vad skönt det måste vara att få det klart!

Tack för tipset om hänglåsen, då kanske det blir en badtur imorgon ändå! =)