söndag 9 januari 2011

Ofrivillig renovering

I november upptäckte vi fukt i vardagsrummet. Vi anmälde det till Riksbyggen som skickade en snubbe som kollade upp det. Det visade sig komma från badrummet (som ligger vägg i vägg) och det var inte lite fukt vi hade heller! Efter hand kom det fram att ytterligare 5 hus på gatan har samma problem. Alltså är det ett konstruktionsfel som funnits från början. Det visade sig att fukten redan konstaterades i november 2009! Alltså mellan kontraktsskrivning och inflyttning för oss. Detta berättade inte säljaren för oss, och enligt kontraktet är hon ansvarig för fel som uppstår mellan kontraktsskrivning och tillträdelsedag. Så det har varit ett jäkla grävande och massa samtal hit och dit. Dessvärre täcker inte hemförsäkringen och riksbyggens försäkring allt, utan vi får själv stå för kakel och klinker och arbetet för att få det i ordning. Men vi tänker kräva säljaren på en del, eftersom det är hon som egentligen skulle ha fått det gjort innan hon flyttade. Dom andra 5 hushållen har inte heller fått det fixat och man kan ju fråga sig varför i helvete ingen har tagit tag i det?! Det tog inte många dagar från det att fukten konstaterades till hela badrummet var utrivet här hos oss. Och eftersom det var en del fukt i vardagsrummet hade vi två stora hål i väggen där också. Det har varit det jobbigaste. Vi har ju trots allt ett badrum till, men vi har inte kunnat vistats i v-rummet på två månader. Tv:n flyttades upp i sovrummet, så vi har mest hållt oss på ovanvåningen. Men nu, äntligen, är allt fixat där. Av min lillebror som har en egen målerifirma, Fridlunds Måleri. Lite gratisreklam :) Och vi har hittat en firma som ska fixa badrummet, så dom ska dra igång imorgon. Så förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan där också är i ordning.
Och nu när vi ändå är i gång tänkte vi fixa och köpa lite andra saker. Dels har det ju blivit lite inköp på Ikea. Var där igår igen, haha. Mamma skulle dit och jag var inte svår :) Hade ju mer att köpa, så nu har Moa fått nytt bord, nya stolar och en pall i sitt rum. Köpte även en lampa till lillasysters rum, en likadan som Moa har. Tycker dom är superfina :) Vi har även köpt nya köksmöbler till köket, på Jysk (dom som ses på en av bilderna). Dessvärre var två av stolarna repade, men vi ska få nya i veckan. En ny tvättmaskin är beställd och imorgon ska vi beställa tapet. Tapeten ska vi ha i andra delen av vardagsrummet. Vi har ju ett stort rum där ingången sitter mitti. Till vänster har vi tv hörnan och till höger matsalsmöbler och ett stort vitrinskåp. Den delen ska tapetseras om, för just nu är det en tråkig beigefärg där som fanns när vi flyttade in. Vi ska ha den tapeten som ses på bilden nedan, men inte riktigt så mörka blommor. Dom var lite diskretare på den tapet vi valde. Ja, här är att göra och fy tusan vad skönt det ska bli när allt är klart!













Bordet ska vara i samma färg som pallen, fattar inte riktigt varför dom visar olika på Ikeas hemsida.






2 kommentarer:

Josefine sa...

Fy så jobbigt det måste varit! Jag har blivit riktigt förbannad. Säljaren kan gott betala en STOR del av utgifterna för badrummet tycker jag!

Men inget negativt som itne för något positivt med sig. Kul att få inreda och göra om lite...=)

Ida och Kasper sa...

Fy farao, va tråkigt det låter med fukt. Risken finns ju alltid att det blir mögel av det också. Trist. Men nu har ni ju funnit det och åtgärdar det. Hade det liksom vandrat ut i väggen till vardagsrummet då eller? Fukt räknas väl inte som dolt fel? Så det är väl säljaren som ska stå för det, eller?? Har ni bostadsrätt (konstig fråga kanske men jag vill minnas att du skrev nåt sånt?!)? Tur i vart fall att ni upptäckte det och kan åtgärda det.

Har ju själv flyttat in i en lägenhet med cigarettlukt och vet hur jävligt livet kan va. Men snart blir det bättre för er. Kram