torsdag 21 februari 2013

Middagsvilan

Kan man sluta sova middag när man är 1,5 år? Tuva sover minst på dagis och vi har bett dom korta ner middagsvilan. Vi får inte henne i säng på kvällarna nämligen. Hon har den senaste tiden sällan somnat innan 20.30. Idag har hon varit på dagis 7.45-15.30 och sov där middag i 45 minuter. Ikväll somnade hon ändå inte förrän 20.40... Tuva har aldrig varit mycket för att sova på dagen egentligen, hon gick ner till en middagsvila väldigt tidigt. Det känns tidigt att redan sluta sova middag, men å andra sidan har ju varje barn sina behov. Tror Moa slutade sova middag några månader innan hon fyllde 3 år tex. Kanske får ta och prova till helgen helt enkelt :)

Måste nämna att Moa har varit superduktig på att cykla de senaste dagarna. Nu kan hon verkligen cykla utan stödhjul. Balansen har hon haft sedan länge, men varit väldigt tveksam till att sätta upp fötterna och trampa. Hon verkar ha varit rädd för att trilla. Lite grann har hon klarat av, men inte riktigt velat mer liksom. Så häromdagen gick vi till en backe, och jag sa till henne att bara åka ner för backen och sätta upp fötterna. Hon behövde inte trampa, utan bara känna på och förstå att hon inte kommer trilla. Men när hon väl fick upp fötterna på tramporna så cyklade hon på som ingenting :) Duktiga tjejen <3 Ändå grymt att cykla utan stödhjul när man är 4 år tycker jag :)

Bilder från tjejernas kvällsbad idag :)











3 kommentarer:

Farmor sa...

Farmors och farfars goaste tjejjer.
Puss och kram från Farmor.

Josefine sa...

Tja, man kan väl sluta sova middag när man inte behöver det längre. Och det verkar inte som om Tuva behöver det. Gibson sov middag fram till i höstas. Han slutade väl i augusti/september någongång, när han börjat med 15-timmars vecka vid min sjukskrivning. 3,5 år var han då. Det var lite kämpigt i början, för han blev rikigt trött framåt eftermiddagen. Lägg sedan till hans trotshumör och det blev ett helvete. Men han ville helt enkelt inte sova middag när han kom hem från dagis. Det var aldrig några problem att lägga honom på kvällen även om han sovit middag. Men det var problem att väcka honom när han sov. Nu sover han en stund i bilen då och då, men det är inget som stör nattsömnen eller läggningen alls.

Emma sa...

Arvid slutade sova middag när han var 2 år. Emellanåt när han var ledig så sov han middag. Kram