torsdag 5 juni 2014

Första terminen

Så var första terminen slut! Jisses vad snabbt det gått, men det är väl bara för att det varit kul :) Efter en termin känns det verkligen som ett korrekt val av utbildning. Men det är svårt och mycket att lära också. 
Denna vecka gick bra. De två redovisningarna gick problemfritt och kost&hälsa-provet kändes bra igår. Idag hade vi två praktiska examinationer på rollerna vid losstagning av trafikolycka. En av rollerna var sjukvården och då skulle vi ta hand om en drabbad i en trafikolycka och helt enkelt praktisera det akuta omhändertagande vi lärt oss. Den andra var rollen som säkerhetsansvarig, då fick vi 4 uppgifter att göra inom den rollen. Vi skulle sedan göra dom i rätt ordning och på max fem minuter. Då skulle man säkra mot brand, stänga av motorn, stabilisera bilen och koppla bort batteriet. Tog 3.26 för mig och gjorde allt i rätt ordning :) Sjukvården blev jag också godkänd på, så det var riktigt skönt! Därefter hade vi en tenta på 3 ämnen, och även den kändes bra. Så det blev en härlig avslutande dag!

Till hösten väntar nya utmaningar, då jag valt att byta klass. Istället för att plugga distans kommer jag att tillhöra den platsbundna skolan. Så det blir mer pendlande, men det innebär också lättare möjlighet till att öva mer praktiskt, att träffa skolkamraterna mer och ha enklare för att göra grupparbete. Det blir inte den här stressen när vi annars är på skolan med långa dagar och massa info som ska pumpas in på flera timmar. Så det känns som ett riktigt bra beslut, även om det samtidigt är tråkigt. Trivs superbra i nuvarande klassen med alla härliga människor. Mycket skratt, men det tror jag att det blir i den andra också :)


Inga kommentarer: