onsdag 6 november 2013

Flyttankar

Vi har funderat fram och tillbaka hur vi ska bo, vad som blir bäst osv:

Hyresrätt - Fördelen med en hyresrätt är den är bara att säga upp i framtiden när man ska flytta till något annat. Nackdelen är att hyresrätter är ganska dyra och då kommer vi hamna i områden vi egentligen inte vill bo i. Då tar jag mycket hänsyn till vilken skola barnen ska gå på. Självklart får man ju söka till vilken skola man vill, men avståndet kan bli ganska långt och det är ju inte säkert att det finns plats på skolan.

Villa - Ska det hålla ekonomiskt (nu när jag ska plugga) så får vi köpa ett lite billigare hus. Och varför investera i ett hus som man kanske inte kan tänka sig bo i hela livet? Det känns bara onödigt. Visst, vi är vana vid trädgård men med tanke på pool och grillkvällar hänger vi ändå oftast hos mina föräldrar :) Det är nog mest  flickorna som kommer sakna trädgård isf. Och frågan är, håller det verkligen ekonomiskt? Man ska göra mer än bara bo också.

Lägenhet - Att köpa en lägenhet känns som bästa investeringen. Vi hamnar i områden vi vill bo i och ur en ekonomisk synvinkel blir det utan tvekan bäst. Sen ska man ju sälja nån gång, men det är x antal år in i framtiden :) Isf blir det dock bara en 3:a, men eftersom tjejerna fortfarande är ganska små är jag övertygad om att dom inte kommer ha problem med att dela rum! Tvärtom :) Skulle vi hyrt skulle det också blivit en 3:a, för de flesta 4:or är ruggigt dyra.

Ja, vi får väl se var vi hamnar :)

Inga kommentarer: