lördag 1 juni 2013

På hemmaplan

I fredags kl 02.30 ca anlände vi i hemmet. Resan har varit underbar! Första dagen var det molnigt fram till  17.00, därefter hade vi  riktigt fint varje dag. Så den där första dagen badade vi lite grann och gick och utforskade det stora hotellet och dess område. Det fanns vattenland och förutom det 2 stora poolområde (plus något till som vi inte gick till, för där fanns privata terrasser och så), karuseller, spelhall (för de minsta), affärer, gym, simbassäng inomhus, lekplatser, fotbollsplan, tennisplan, bord för bordtennis, bechvolleyplan och stranden låg 0 meter ner... Så vi höll oss verkligen sysselsatta, veckan gick alldeles för snabbt! All inclusive tog vi ju och mat kunde man äta i mängder typ dygnet runt. All dricka ingick; vatten, läsk, juice, alkohol osv. Glass kunde man äta varje dag och det gjorde vi nästan :) Rekommenderar verkligen hotellet och vi var rörande överens om att vi ska åka dit fler gånger. Perfekt att åka nu som vi gjorde, det var 34-36 grader varje dag och lugnt att få solstolar och så eftersom det inte var högsäsong. Vi bodde inte heller mitt i Alanya, utan ca 20 minuter med buss därifrån. Så det var lugnt och skönt. Vi åkte in till stan en dag, i hopp om att hitta en kamel att rida på :), och det fanns mängder med shoppingmöjligheter. Men jösses vad jobbiga dom var! Drog nästan in en i affärerna. Så det  blev inte jättemycket shopping, men det var inget vi var ute efter heller. Och tyvärr hittade vi ingen kamel, så det tar vi nästa gång :)

Men, med barn är ju allt inte sol och gröna ängar varje dag :) Mycket aktivitet och sena kvällar gjorde dom lite trötta och gnälliga vissa dagar, men det var ändå inte så farligt. Utan det värsta var att :
1. Moa brände sönder sina axlar totalt, hon tog av sin uv-tröja en kort stund och trots att jag smörjde med solskydd 50 brände hon sig som in i... Det ser fortfarande för jävligt ut rent ut sagt. Solen tog verkligen som tusan, men jag är lite tveksam till solskydden... Köpte dom till extra pris (kan dom bli gamla?), och trots välkänt märke tyckte jag inte som skyddade som dom skulle... Men men, nu har vi lärt oss att uv-kläderna alltid ska vara på!
2. Tuva fick i sig något skit, så på söndag kvällen fick hon feber. Under natten sen skrek hon det värsta jag nånsin hört. Det var ett desperat skrik med en blandning av rädsla och smärta och hon hade riktigt kraftiga magkramper. Det kom i två omgångar, sen hade hon lite feber under måndagen och nån liten körning i magen. Natten till tisdag fick hon ont i två omgångar igen, men dessa var lite lindrigare. Sen var det över. Hon bajsade som vanligt först, sen såg det lite sådär ut dagarna efter. Moa har haft nåt liknande, fast i Sverige. Man blir ju lite mer rädd när man är utomlands, men det var ändå lite lugnande att Moa haft samma  symptom innan.

Så detta var ju lite mindre roligt, men annars har det som sagt varit alldeles förträffligt :) Moas dagiskompis kom dessutom den sista dagen, så dom kunde leka några timmar. Annars lekte Moa med lite andra tjejer, trots att dom inte pratade samma språk :) Spelar fotboll med några syrror och deras bror med familj var också på samma hotell, så dom lekte vi med några gånger. Men som alltid är det skönt att komma hem :)

På tal om fotboll blev det sjunde raka vinsten idag (av sju möjliga) :)

Inga kommentarer: